Posibilitate de plata prin card!

Cum te poate ajuta Ecoprest sa scapi de plosnitele de pat

Blog Cum te poate ajuta Ecoprest sa scapi de plosnitele de pat
Cum te poate ajuta Ecoprest sa scapi de plosnitele de pat

Plosnitele sunt niste insecte de culoare rosie-bruna. Acestea au un corp turtit si traiesc prin crapaturile peretilor sau cele ale obiectelor de mobilier. Plosnitele se hranesc cu sangele omului. Acestea se pot gasi oriunde: la birou, la hotel, in salile de sport plus in alte nenumarate locuri. Le poti gasi chiar si in bagajele tale. Este foarte important sa stii ca infectarea cu plosnite de pat nu are o legatura directa cu igiena. Toate aceste insecte sunt atrase de caldura corporala si de CO2 expirat de oamenii atunci cand dorm. Plosnitele sunt o problema atat de mare? Da, deoarece te afecteaza si se inmultesc necontrolat. Acestea au nevoie sa se hraneasca doar de cinci ori pentru a ajunge la maturitate iar dupa ce ajung la maturitate iti vor da alte probleme de cap deoarece vor lasa cate cinci oua pe zi.

De unde au aparut plosnitele de pat si cum scap de ele?

Un fenomen destul de des intalnit in prezent, aparitita plosnitelor de pat in locuinta noastra, ne poate cauza multe pagube atat materiale cat si emotionale. Foarte important de mentionat, plosnitele de pat nu sunt vectorii vreunei boli.

Cum ne pricopsim cu acesti daunatori?

Cele mai des intalnite scenarii prin care aducem in locuinta noastra plosnitele de pat sunt achizitionarea de obiecte de mobilier deja infestate, cazarea intr-o unitatea turistica infestata cu plosnite de pat sau direct de la vecini. Cand ne este livrata comanda de mobilier sau cand o ridicam din magazin este foarte important sa o verificam. Pe parcursul traseului parcurs de la producator si pana la clientul final, obiectele de mobilier pot fi stocate intr-un depozit infestat cu plosnite de pat. Cand mergem in vacanta si ne cazam la un hotel sau pensiune, inainte de a aduce bagajul in camera, verificati salteaua de pat. Infestatia cu plosnite de pat nu a are o legatura directa cu igiena sau calitatea mobilierul deci le putem inalni chiar si in hoteluri de 4 si 5 stele. Semnele dupa care ne putem da seama daca avem de-a face cu plosnite sunt urme de sange pe lenejeria de pat sau pe saltea si/sau urme de culoare inchisa pe marginea saltelei (fecale ale daunatorilor).

Cum scapam de plosnitele de pat?

Exista mai multe metode de combatere a acestor daunatori dar cel mai eficient si rapid este tratamentul chimic. Acesta presupune utilizarea unui produs biocid aplicat prin doua tehnologii, pulverizare si ULV (Ultra Low Volume). Pulverizarea se face cu ajutorul unei pompe electrice urmata de generatorul ULV care alibereaza in incapere asa numita ceata rece”. Aceasta ceata are rolul de a scoate din ascunzatoare plosnitele de pat pentru a lua contact cu suprafetele deja tratate initial.

Pentru combaterea unui focar este nevoie de minim doua tratamente dar acest numar poate creste pana la 3-4 tratamente in functie de gradul de infestare al locuintei. Repetarea operatiunii se face la o diferenta aproximativa de 10-14 zile de la primul tratament, interval in care ouale depuse eclozeaza si apar larvele. Repetarea nu trebuie sa depaseasca acest interval deoarece larvele ajung la maturitate dupa ce se hranesc de aproximativ 5 ori si, astfel, ajung sa depuna oua la randul lor.

Aspecte nestiute cu privire la plosnitele de pat

Plosnitele de pat pot trai oriunde

Aceste insecte se gasesc oriunde, de la locuinta ta pana la camera atent ingrijita de hotel. Conform unui studiu realizat in Statele Unite Ale Americii 43% din cazuri au fost in apartament, 31% in hoteluri, 16% in caminele studentesti, 5% in mijloacele de transport, 3% in curatatorii si 2% in cinematografe.

Plosnitele de pat sunt inteligente

Pe toata dura zilei aceste pleosnite stiu sa se ascunda in marginile saltelelor, in ramele tablourilor sau in spatele tapetului iar pe durata noptii ies la suprafata.

Plosnitele de pat sunt rezistente

Acestea pot supravietui mai multe luni fara a se hrani cu sange. Pe langa asta pot supravietui temperaturilor de aproape 0 grade pana la +50 grade Celsius.

05.12.2019 Mihai Cretu
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept