Posibilitate de plata prin card!

Firma de deratizare Bucuresti

Blog Firma de deratizare Bucuresti
Firma de deratizare Bucuresti

Rozatoarele sunt animale extrem de adaptabile, si reprezinta peste 40% din clasa mamiferelor. Cu peste 2.230 de specii identificate, doar trei tipuri sunt considerate a fi daunatori majori: soarecele de casa, sobolanul norvegian sau de canalizare si sobolanul negru de casa.

Aceste trei specii sunt identificate drept daunatori majori, deoarece se regasesc in mod obisnuit langa locuintele oamenilor si langa spatiile comerciale, de regula invadeaza aceste spatii pentru a cauta adapost si hrana. Sobolanii si soarecii reprezinta o problema pentru oameni din mai multe motive, de aceea trebuie sa se apeleaza la o firma de deratizare.

Sobolanii si soarecii sunt capabili sa transmita boli oamenilor prin parul, excrementele si urina lor. Un singur soarece poate excreta de la 40 pana la 100 de excremente pe zi. Acestea sunt extrem de toxice, insa o firma deratizare va sti exact cum sa manevreze aceste deseuri.

Sobolanii si soarecii ar putea, de asemenea, sa muste, dar acest lucru este rar intalnit. Uneori, o muscatura poate duce la febra de sobolan, o boala potential fatala daca nu este tratata. Unele persoane dezvolta o reactie alergica la excrementele sobolanilor sau soarecilor de casa, care pot provoca simptome asemanatoare astmului.

Pe langa faptul ca provoaca boli, contaminarea alimentelor de catre sobolani si soareci poate provoca daune de materiale inimaginabile. Intre o cincime si o treime din productia totala de alimente se pierde anual din cauza contaminarii sobolanilor, un singur sobolan poate consuma aproximativ 50 de grame de alimente pe noapte.

Sobolanii si soarecii de asemenea se reproduc cu succes. Un sobolan femel se poate reproduce la fiecare trei saptamani si, de obicei, da nastere la aproximativ sase pana la 10 sobolani. O femela de soarece se reproduce la fiecare trei pana la patru saptamani si de obicei da nastere la aproximativ cinci sau sase soareci, desi uneori numarul ajunge pana la 12. Aceasta inseamna ca atat coloniile de sobolani, cat si soarecii pot creste rapid, desi sobolanii traiesc doar aproximativ un an. Soarecii pot trai pana la doi sau trei ani in conditii ideale.

Rozatoarele au o rata mare de supravietuire datorita capacitatii lor de a se adapta la diferite habitate. Ei vor cauta alimente oriunde si vor consuma majoritatea tipurilor de alimente. Daca o anumita sursa de hrana se epuizeaza, este probabil sa se adapteze la o noua sursa de hrana. In plus, acestia sunt activi mai ales dupa apusul soarelui si chiar inainte de rasaritul soarelui - ore in care majoritatea oamenilor dorm. Acesti factori fac sobolanii si soarecii dificil de depistat.

Incercarea de a controla o infestare cu sobolani sau soareci poate fi periculoasa. Cea mai eficienta solutie de a tine sub control prezenta rozatoarelor necesita o abordare integrata, oferita de o firma de deratizare. Substantele chimice de cele mai multe ori nu ofera rezultatele dorite folosite fara alte metode. In plus, controlul rozatoarelor necesita protectie impotriva acestora, si o atentie sporita la salubritate. Pentru cea mai cuprinzatoare solutie, apelati la o firma de deratizare.

27.04.2021 Mihai Cretu
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept