Posibilitate de plata prin card! plata prin card

Plosnitele de pat in contextul postpandemic

Blog Plosnitele de pat in contextul postpandemic
Plosnitele de pat in contextul postpandemic

Plosnitele de pat au aparut cu aproximativ 40 de milioane de ani inaintea omului si chiar erau folosite, in antichitate, pentru a trata muscatura de sarpe si infectia urechii. In Europa au inceput sa fie mentionate inca din secolul al XI-lea. Asadar, acest „chirias nedorit” nu reprezinta o noutate in domeniul controlului daunatorilor ci, putem spune, a devenit mult mai raspandit in perioada postpandemica. Odata cu redeschiderea granitelor pentru turisti, venind dupa o pauza de aproape 2-3 ani, oamenii au calatorit mai mult si astfel au ajutat la migrarea plosnitelor la nivel global. Daca ne uitam la orase precum Londra sau Paris unde turismul este foarte ridicat, o sa vedem ca si problema plosnitelor este mult mai mare.

In Romania, din pacate, au inceput sa existe blocuri de locuinte intregi infestate cu plosnite de pat. Si nu numai, mijloacele de transport in comun, salile de teatru/cinema si chiar gentile cu care livreaza curierii mancare (da, ati citit bine, am patit pe propria piele sa primesc punga de mancare cu o plosnita pe ea) sunt medii unde intalnim acest daunator si de unde le putem aduce in locuinta.

In ultimii doi ani, noi, cei de la Ecoprest, am testat o multitudine de produse biocide si diferite metode prin care sa eradicam plosnitele de pat din locuintele/sediile clientilor. Cele mai bune rezultate au venit dupa utilizarea tratamentului „combinat”, dezinsectie termica si dezinsectie chimica.

Dezinsectia termica se executa cu echipamente speciale, cu care se aplica un abur cu presiune supraincalzit si se vor trata zonele infestate cu plosnite de pat. Aceasta operatiune distruge pe loc plosnitele indiferent de stadiul in care se afla (oua, larve, adulte). Pe langa echipamentele profesionale si produsele biocide destinate uzului profesional, este foarte importanta exeperienta operatorilor care se executa serviciul.

De aceea, noi, la Ecoprest, alocam pentru dezinsectiile impotriva plosnitelor de pat doar operatori DDD cu o experienta de minim 18 luni in combaterea acestui tip de daunator. Dezinsectia chimica presupune aplicarea produselor biocide prin doua metode, pulverizare reziduala si nebulizare (ceata rece).

Ce putem face, pe langa dezinsectie, pentru a preveni infestarea/reinfestarea locuintei cu plosnite?

Ecoprest presteaza servicii pentru combatera acestui daunator inca din anul 2016. Pe parcursul acestor ani, am intocmit o lista de masuri bazata pe experienta din teren.

  • Verificarea camerelor de hotel in care ne cazam: inainte de aduce bagajele in camera de hotel, verificati cu atentie salteaua patului, asternuturile si cadrul patului. Semnele care confirma prezenta plosnitelor de pat pot fi urme de sange, puncte negre (urme de la excrementele plosnitelor) sau formatiuni mici albe de dimensiunea unui bob de orez care sunt oua depuse de plosnite.
  • Izolarea coloanelor de tevi/gurilor de vizitare si a tuturor locurile pe unde se comunica cu apartamentele vecine. In cazul in care unul dintre vecini are o infestare puternica cu plosnite de pat, mai devreme sau mai tarziu vor migra si catre celelalte apartamente.
  • In cazul in care au fost identificate plosnite de pat sau semne care indica prezenta acestora in locuinta, pana la sosirea echipei de dezinsectie, aspirati foarte bine zonele de dormit din casa si locurile unde se pretrece timp (paturi, canapele, fotolii, scaune de birou, etc.). Aspirand, puteti elimina din oualele depuse si chiar din plosnite. Sacul de la aspirator, daca este unul reutilizabil, se va spala imediat la o termperatura de minim 60 de grade celsius. Daca avem un sac de hartie, se va arunca direct la un cos de gunoi din afara locuintei si a blocului.
  • Daca se elibereaza locuinta de anumite obiecte de mobilier foarte infestate si care nu se mai pot „salva”, nu se va stationa cu ele pe spatiile comune ale blocului. Se vor scoate direct in afara imobilului.

Chiar daca plosnitele de pat nu prezinta un risc major, nefiind vectorul vreunui agent patogen (nu transmit boli), pot avea un impact major in sanatatea psihica si emotionala a celor ale caror locuinte le invadeaza.

19.11.2024 Mihai Cretu – Director de operatiuni Ecoprest
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept