Posibilitate de plata prin card!

Musca

Mustele au aparut pentru prima data pe Pamant in urma cu peste 200 milioane de ani. Traiesc peste tot in lume, cu exceptia regiunilor polare si sunt printre cele mai des intalnite insecte de pe Terra.

Aspectul si dimensiunea mustelor sunt foarte variate, unele muste pot fi minuscule, altele pot ajunge la 2 cm lungime. Fac parte din ordinul Diptera iar caracteristica principala este prezenta unei singure perechi de aripi functionale, aripile posterioare sunt nedezvoltate si au rol in mentinerea echilibrului in timpul zborului.

Capul unei muste este mare si mobil, prezinta ochi mari compusi din sute de fotoreceptori individuali sensibili la miscare. Culoarea corpului majoritatii mustelor este maro, gri sau negru, dar exista multe exceptii.

Cele mai frecvente tipuri de muste sunt:

  • Musca de casa
  • Musca de canalizare
  • Musca de grajd
  • Musca de cadavre (Musca albastra sau Musca verde)
  • Musca de fructe

Mustele se hranesc cu diverse lichide vegetale sau organice, aparatul bucal fiind adaptat pentru a sorbi. Din cauza faptului ca dieta lor este bazata pe lichide, mustele defeca des si de fiecare data cand aterizeaza pe o suprafata.

Spre deosebire de oameni, mustele au ochi compusi, imobili, ce le ofera un camp vizual de 360 grade astfel incat acestea pot detecta un eventual pericol din orice directie.

In medie, ciclul de viata al unei muste este de 30 zile ceea ce inseamna ca nu au o durata de viata prea mare. Cu toate acestea, in scurta lor viata, reusesc sa realizeze destul de multe. Mustele de casa pot depune pana la 500 oua in timpul vietii lor, deci, o infestare poate sa apara rapid prin intermediul noilor generatii.

Mustele de casa sunt capabile sa proceseze ceea ce vad si sa reactioneze in consecinta la viteze uimitoare. Creierul omului proceseaza în jur de 60 de imagini pe secunda, in timp ce o musca poate procesa aproximativ 250 intr-o singura secunda.

Mustele fac parte din categoria de daunatori care creeaza disconfort la om si animale si pot transmite boli debilitante sau chiar mortale precum febra tifoida, dizenteria sau holera.

Pentru a nu permite accesul mustelor in interiorul locuintei se recomanda amplasarea de plase la toate geamurile casei, resturile menajere sa nu fie pastrate mult timp in cosurile de gunoi sau tomberoane (la exterior). In cazul infestarii cu muste, apelati la o firma DDD specializata in prestarea de servicii dezinsectie. Dezinsectia exterioara se realizeaza cu aparatura specializata, termonebulizatoare, atomizoare si cu insecticide profesionale. Pentru dezinsectie muste, exista produse biocide care au o remanenta mare si se pot reactiva cu apa.

Stihl Basf Bayer IGEBA Spray Team SMBure Ekommerce
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept