Posibilitate de plata prin card!

Purice

Puricii sunt paraziti externi temporari intalniti adesea la animalele de companie (caini si pisici). Ii gasim pe tot globul, lipsind in Antarctica si in regiunile montane de peste 1500-1600 m altitudine. Puricii sunt insecte hematofage adica se hranesc cu sange si pot consuma intr-o zi o cantitate de pana la 15 ori greutatea lor corporala. Picioarele puricilor sunt adaptate pentru sarit, fiind foarte dezvoltate, au abilitatea de a sari vertical pana la 6 cm astfel incat adultii pot prinde cu usurinta o plimbare pe un caine aflat in trecere sau pot sari pe pantofii sau picioarele unui om. Acesti paraziti isi petrec cea mai mare parte a timpului pe blana animalului si nu pe covor, canapele, paturi sau alte asternuturi. La scurt timp dupa ce acestia au ajuns in blana animalului incep sa se hraneasca. Sangele digerat este expulzat sub forma de fecale care raman aderente la blana cainelui/pisicii, au culoare negricioasa si sunt mici cat varful unui ac.

Ouale fecundate ale puricilor sunt depuse in mediu (crapaturile peretilor, parchetului, mobilierului). La animale, ouale (40-50 pe zi) pot fi depuse si in blana dar, nefiind aderente la firele de par, cad pe sol, acumulandu-se in locul unde doarme sau isi petrece timpul animalul.

Atacul puricilor este foarte frecvent la om, fiind hematofagi, puricii provoaca numeroase intepaturi la nivelul pielii unde pot sa apara papule si prurit.

La animale puricii provoaca dermatita de hipersensibilitate manifestata prin prurit, papule in locul intepaturilor, caderea parului in anumite zone ale corpului.

Asadar daca cainele/pisica dumneavoastra se scarpina foarte des, este agitat sau se linge, deparazitati-l extern de urgenta. In comert exista numeroase produse sub forma de tablete, pipete, spray-uri, care pot preveni infestarile cu purici. Deparazitand periodic animalele din casa sau din curte evitati posibilele neplaceri cauzate de aceste insecte.

In cazul in care locuinta sau curtea dumneavoastra este infestata cu purici, dupa deparatizarea animalelor de companie, se recomanda apelarea la o firma specializata pentru executarea operatiunii de dezinsectie. Daca nu aveti semnat un contract dezinsectie, la o simpla cautare pe internet dupa termeni precum “firma dezinsectie bucuresti”, “dezinsectie bucuresti”, “dezinsectie purici” sau “servicii dezinsectie” veti gasi operatori economici prestatori de servicii de control al daunatorilor. Ecoprest ofera solutii complete personalizate pentru eliminarea focarului.

Stihl Basf Bayer IGEBA Spray Team SMBure Ekommerce
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept