Posibilitate de plata prin card!

Plosnite de pat

Servicii Dezinsectie Deratizare Rezidential Plosnite de pat

Plosnitele de pat sunt insecte mici, ovale, maronii, care se hranesc exclusiv cu sangele oamenilor sau animalelor. Plosnitele adulte au corpul plat si dimensiunea unei seminte de mar, insa dupa hranire se maresc si devin rosiatice.

Cimex lectularius sau plosnita de pat nu zboara dar se poate deplasa rapid pe podele, pereti, tavan. Femela adult depune de-a lungul vietii un numar impresionant de oua care poate sa ajunga pana la ordinul sutelor. Plosnitele imature, numite nimfe trec prin cinci naparliri pana sa ajunga la maturitate si, inainte de fiecare naparlire, au nevoie sa se hraneasca cu sange. In conditii favorabile, plosnitele imature ajung la maturitate in mai putin de o luna iar apoi pot produce cel putin alte trei generatii pe an. Sunt insecte cu activitate nocturna, tind sa traiasca in grupuri si, cel mai des, ascunzatorile lor se afla in jurul saltelei patului, canapea, cadrul patului, locuri unde au acces usor pentru a se hrani noaptea. Corpul lor aplatizat face posibila infiltrarea in cele mai mici spatii ale casei cum ar fi crapaturile podelei sau ale peretilor, ramele tablourilor, in jurul plintei, in mobilier vechi cu fisuri.

In cazurile in care infestarea cu plosnita de pat nu este detectata la timp acestea vor migra catre alte incaperi. Prezenta plosnitelor de pat in casa dumneavoastra nu are legatura igiena sau cu gradul de murdarie al locuintei. Ele se pot gasi si in case foarte curate, la hoteluri de 4 sau 5 stele, in scaunele mijloacelor de transport, teatre, cinematografe, restaurante.

Raspandirea plosnitelor este asigurata prin intermediul bagajelor dintr-o locatie in alta in cazul in care ati calatorit si ati fost cazat la un hotel, pensiune sau orice alta unitate de cazare, sau ati adus in locuinta un obiect de mobilier second hand/ nou sau vecinul isi scoate pe palier o canapea sau saltea infestata cu plosnite.

Fiind active in principal noaptea, ele musca de obicei oamenii in timp ce dorm. Plosnitele de pat se hranesc intre 3 si 10 minute apoi dispar neobservate. Muscaturile plosnitelor sunt nedureroase si se pot gasi pe orice zona a pielii expusa in timpul somnului.

Semnele unei infestari cu plosnita de pat:

  • Va treziti dimineata cu urme de muscaturi si mancarimi pe piele;
  • Gasiti pete de sange pe cearceafuri, perne, saltea;
  • Pete mici negre sau maronii la marginile saltelei si pe cearceafuri, acestea sunt fecalele plosnitelor;
  • Tegumente (piele) lasate in urma naparlirilor in zona ascunzatorilor plosnitelor;
  • Miros respingator.

Plosnite de pat nu sunt vectorul vreunui agent patogen deci nu transmit boli insa s-au raportat cazuri de alergii, reactii anafilactice si astm in urma infestarilor.

In cazul in care aveti cea mai mica suspiciune ca in locuinta dumneavoasta si-au facut aparitia plosnite de pat sub nici o forma nu amanati momentul sa apelati la specialistii din domeniu. Nu ignorati prezenta acestor insecte. Se inmultesc rapid si infestarea se poate extinde in maxim 28 de zile.

Dezinsectia impotriva plosnitelor de pat este complexa si de durata. Sunt necesare cel putin 2 interventii iar in caz de infestari mari se poate ajunge pana la 3-4 tratamente. Ouale plosnitelor sunt protejate de o capsula rezistenta si, din acest motiv, nici un insecticid nu le poate distruge. Ele eclozeaza intr-o perioada de 10-14 zile si din aceasta cauza tratamentele chimice se efectueaza respectand acest interval.

Tarife

Tip Locuinta Daunator vizat Pret
Garsoniera Plosnite de pat 180 lei
Apartament 2 camere Plosnite de pat 220 lei
Apartament 3 camere Plosnite de pat 240 lei
Apartament 4 camere Plosnite de pat 260 lei
Casa 50-100 mp Plosnite de pat 260 lei
Casa 101-150 mp Plosnite de pat 280 lei
Casa 151-200 mp Plosnite de pat 300 lei
Casa > 200 mp Plosnite de pat de la 330 lei

* Tarifele includ T.V.A. Pentru suprafete mai mari de 200 mp sau pentru un alt tip de daunator va rugam sa ne contactati.

Stihl Basf Bayer IGEBA Spray Team SMBure Ekommerce
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept