Posibilitate de plata prin card! plata prin card

Plosnite de pat

Servicii Dezinsectie Deratizare Rezidential Plosnite de pat

Plosnitele de pat sunt insecte mici, ovale, maronii, care se hranesc exclusiv cu sangele oamenilor sau al animalelor. Plosnitele adulte au corpul plat si dimensiunea unei seminte de mar, insa dupa hranire se maresc si devin rosiatice.

Cimex lectularius sau plosnita de pat nu zboara dar se poate deplasa rapid pe podele, pereti, tavan. Femela adult depune de-a lungul vietii un numar impresionant de oua care poate sa ajunga pana la ordinul sutelor. Plosnitele imature, numite nimfe trec prin cinci naparliri pana sa ajunga la maturitate si, inainte de fiecare naparlire, au nevoie sa se hraneasca cu sange. In conditii favorabile, plosnitele imature ajung la maturitate in mai putin de o luna iar apoi pot produce cel putin alte trei generatii pe an. Sunt insecte cu activitate nocturna, tind sa traiasca in grupuri si, cel mai des, ascunzatorile lor se afla in jurul saltelei patului, canapea, cadrul patului, locuri de unde au acces usor pentru a se hrani noaptea. Corpul lor aplatizat face posibila infiltrarea in cele mai mici spatii ale casei cum ar fi crapaturile podelei sau ale peretilor, ramele tablourilor, in jurul plintei, in mobilier vechi cu fisuri.

In cazurile in care infestarea cu plosnita de pat nu este detectata la timp acestea vor migra catre alte incaperi. Prezenta plosnitelor de pat in casa dumneavoastra nu are legatura igiena sau cu gradul de murdarie al locuintei. Ele se pot gasi si in case foarte curate, la hoteluri de 4 sau 5 stele, in scaunele mijloacelor de transport, teatre, cinematografe, restaurante.

Raspandirea plosnitelor este asigurata prin intermediul bagajelor dintr-o locatie in alta in cazul in care ati calatorit si ati fost cazat la un hotel, pensiune sau orice alta unitate de cazare, sau ati adus in locuinta un obiect de mobilier second hand/ nou sau vecinul isi scoate pe palier o canapea sau saltea infestata cu plosnite.

Fiind active in principal noaptea, ele musca de obicei oamenii in timp ce dorm. Plosnitele de pat se hranesc intre 3 si 10 minute apoi dispar neobservate. Muscaturile plosnitelor sunt nedureroase si se pot gasi pe orice zona a pielii expusa in timpul somnului. Conform studiilor, doar 50% din oameni dezvolta o reactie adversa la nivelul pielii de la muscatura plosnitei de pat.

Semnele unei infestari cu plosnita de pat:

  • Va treziti dimineata cu urme de muscaturi si mancarimi pe piele;
  • Gasiti pete de sange pe cearceafuri, perne, saltea;
  • Pete mici negre sau maronii la marginile saltelei si pe cearceafuri, acestea sunt fecalele plosnitelor;
  • Tegumente (piele) lasate in urma naparlirilor in zona ascunzatorilor plosnitelor;
  • Miros respingator.

Plosnite de pat nu sunt vectorul vreunui agent patogen deci nu transmit boli insa s-au raportat cazuri de alergii, reactii anafilactice si astm in urma infestarilor. Infestarea locuintei cu plosnite de pat poate implica, in unele cazuri, tulburari psihice si emotionale. Acest lucru este absolut normal.

In cazul in care aveti cea mai mica suspiciune ca in locuinta dumneavoasta si-au facut aparitia plosnite de pat sub nici o forma nu amanati momentul sa apelati la specialistii din domeniu. Nu ignorati prezenta acestor insecte. Se inmultesc rapid si infestarea se poate extinde in maxim 28 de zile.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A. (echivalentul directiilor judetene de sanatate publica din Romania) recomanda servicii profesionale de control al daunatorilor pentru eliminarea infestarilor cu plosnitele de pat.

Dezinsectia impotriva plosnitelor de pat este complexa si de durata. Sunt necesare cel putin 2 interventii iar in caz de infestari mari se poate ajunge pana la 3-4 tratamente. Ouale plosnitelor sunt protejate de o capsula rezistenta si, din acest motiv, nici un insecticid nu le poate distruge. Ele eclozeaza intr-o perioada de 10-14 zile si din aceasta cauza tratamentele chimice se efectueaza respectand acest interval.

Care este cea mai eficienta solutie de eradicare a unei infestari cu plosnite de pat?

Tratamentul “combinat”, compus din dezinsectia chimica si cea termica s-a dovedit a fi cea mai eficienta solutie. Dezinsectia chimica presupune aplicarea produselor biocide prin pulverizare reziduala si nebulizare (tratament U.L.V. – ultra low volume/”ceata rece”). Cum functioneaza tratamentul termic? Insectele, la fel ca noi, sunt formate din proteine. Cand o celula este incalzita pana la aproximativ 45°C sau mai mult, acel ADN incepe sa se descompuna si astfel celula inceteaza sa functioneze asa cum ar trebui.

In studiile de laborator, veti vedea tot felul de afirmatii privind ratele procentuale de ucidere a diferitelor specii de insecte pentru diferite perioade si temperaturi. Dar pentru a oferi control complet, este nevoie nevoie de o temperatură tintă de 50°C pentru două ore sau 52°C pentru o oră. Aceasta temperatura trebuie sa fie aplicata direct pe insecta și nu doar in camera sau mediul care este tratat. In cadrul tratamentelor termice pe care le aplicam, utilizam echipamente care genereaza temperaturi de peste 100 °C.

Tarife

Tip Locuinta Daunator vizat Tratament chimic Tratament chimic si termic
Garsoniera Plosnite de pat 300 lei 450 lei
Apartament 2 camere Plosnite de pat 330 lei 540 lei
Apartament 3 camere Plosnite de pat 360 lei 620 lei
Apartament 4 camere Plosnite de pat 400 lei 690 lei
Casa 50-75 mp Plosnite de pat 380 lei 660 lei
Casa 75-100 mp Plosnite de pat 440 lei 800 lei
Casa 100-150 mp Plosnite de pat 500 lei 1000 lei
Casa > 150 mp Plosnite de pat de la 550 lei de la 1300 lei

* Tarifele includ T.V.A. Pentru suprafete mai mari de 200 mp sau pentru un alt tip de daunator va rugam sa ne contactati.

Metode de combatere a plosnitelor de pat

Tratament chimic Tratament chimic si termic
Presupune aplicarea produselor biocide prin metoda pulverizarii si a nebulizarii. In plus, se trateaza termic zonele infestate cu o temperatura de pana la 180°C.
Dupa primul tratament sunt eliminate plosnitele adulte in proportie de 75%. Oualele depuse nu sunt afectate. Dupa primul tratament sunt eliminate plosnitele adulte in proportie de 90% iar oualele in proportie de 100%.
Rapel la 10-14 zile. Rapel la 5-7 zile.
Timp necesar de aplicare al tratamentului: 20-40 minute. Timp necesar de aplicare al tratamentului: 1,5-3 ore.
Se executa un minim de doua operatiuni dar, in functie de gradul de infestare si specificul locatiei, se poate ajunge pana la 3-4 tratamente. Doua operatiuni sunt suficiente. Exceptie fac situatiile in care plosnitele de pat au patruns in locuri care nu pot fi tratate (sub parchet, sub tapet etc.), exista locuri inaccesibile , locuinta este exagerat de aglomerata sau gradul de infestare este foarte mare (focar).
Stihl Basf Bayer IGEBA Spray Team SMBure Ekommerce
Telefon 0376 448 098 E-mail contact@ecoprest.ro Oferta de pret Trimite o cerere de oferta
0376 448 098 Trimite o cerere
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna experienta de vizitare. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii cu Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate Accept